Dong-demo 29. jan. 2014

Velkomst

Hej med jer, jeg er Martin Spang Olsen og jeg skal holde styr på talerækken i dag. Men først vil jeg lige sige: Velkommen! En højt hævet tommelfinger til jer, der har trodset vinterkulden for at vise flaget i dag. Et flag, der ganske vist er på halvt, men som smælder så meget desto taprere i modvinden. Slaget er nok tabt, men vi kan stadig vinde krigen. Og måske skal der netop en sag som denne til at vække den indre Holger Danske i dem, der endnu ikke har forstået, at vi lever i et bank-vælde, og ikke et demokrati.

Jeg kan kun anbefale alle at bruge de par måneder eller år, det kræver at undersøge, hvem, der styrer verden, hvordan den er styret, og hvor lidt vi som borgere har at sige. Gør det, og kast så åget af jer. Nedbryd gammelt politisk fnidder og indse, at jeres fjender ikke er de røde eller de blå, men den finansielle verden, som ikke bidrager med noget som helst, andet end penge, de i realiteten har lånt af os eller konstrueret selv ud af den blå luft. Deres bedste våben er DEL OG HERSK, og så længe de kan splitte os ad og distrahere os pop og fjolleri, har vi ikke en chance.

Den aftale, vi i dag forsøger at bekæmpe, blev formentlig beseglet for lang tid siden – sådan som den slags nu foregår i dag: for lukkede døre, i hemmelige selskaber, hvor top- erhvervsledere, toppolitikere og top-chefredaktører fra hele verden mødes og bager rævekager.

Det er sådan , de fleste større politiske beslutninger bliver til i dag. Gå selv på nettet og søg på Bilderberg-gruppen, som har mødtes hvert år siden 1954. Gruppen sponsoreres sjovt nok af Goldman Sachs, og tidligere Dong-direktør, Anders Eldrup, står sjovt nok for at rekruttere gæsterne i Danmark, og Bjarne Corydon var sjovt nok gæst sidste år. Men det er jo nok bare et tilfælde…

Men det ændrer ikke ved, at sætter man toppen af erhvervslivet, politikerne og pressen sammen uden for referat, har man opskriften på et oligarki, et fåmandsvælde, uden for demokratisk kontrol, hvor aktieselskaberne og bankerne sætter dagsordnen, og hvor politikerne og pressen retter høfligt ind.

Ja, for pressen er faktisk med til de her møder – de skriver bare ikke om dem. Man kunne næsten få den tanke, at de er med for at sikre, at møderne ikke bliver beskrevet. Det kan forklare, hvorfor så få danskere kender til politiske arbejdsgang, som har ligget bag de store europæiske beslutninger gennem årene.

Dén suppedas skal vi selvfølgelig op af, og hvordan vi kommer det, er en længere historie og selvfølgelig ikke op til mig at definere. Men jeg har da et håb om, at den her demonstration kan blive indledningen til et forstærket krav om gennemsigtighed, ærlighed, åbenhed og troværdighed hos vores folkevalgte – om ikke andet til en start – uanset hvor i spektret, de befinder sig. Sådan ser jeg i al fald på det. Og med det vil jeg byde velkommen til vores første eksterne taler, Carl Valentin.

Afrunding:

Tusind tak for jeres opbakning i dag. Gå ud og væk de slumrende danskere og hjælp dem til at opdage deres indre hamsterhjul. Der er ingen grund til, at vi skal slide os selv op hver dag, at vi skal løbe med tungen ud af halsen og ikke have tid til vores børn. Det er en form for slaveri, som kun den finansielle verden nyder godt af. Ikke kun Goldman Sachs, selvom det nogen af de værste. Det gælder alle de mange, der ikke selv bidrager, men lever af andres sved og tårer. Det er en verden af fusk og overforbrug, der vil ødelægge sig selv og trække os alle med i faldet, hvis den ikke bremses. Denne sag har åbnet Pandoras æske, lad nu låget stå åbent, så ånden kan komme ud! Stå sammen, glem partiskel og hold næsen i sporet! Tak for i dag, tak fordi I kom!

(Visited 8 times, 1 visits today)