Hvad er Intern Gong Fu?

Intern Gong Fu (tidl. stavet Kung Fu) henviser til det kinesiske begreb, neija, dvs. Gong Fu-systemer, der benytter neijing (’indre kraft’). De mest kendte interne Gong Fu-systemer er Xin Yi (fra 1100-tallet), Tai Chi (fra 1500-tallet) og Bagua (fra 1800-tallet). Fælles for systemerne er en mere meditativ, blød og organisk tilgang til kamp, der godt kan blandes med det ’ydre’ arbejde, man ser i andre slags kamptræning, men med meget større fokus på sundhed og langtidsholdbarhed. Man investerer aldrig af sin egen energi, og man holder sig altid i indre ro. Det trænes ofte sammen med Qigong, som er energiarbejde gennem langsomme bevægelser (men ikke kamp)

Min egen baggrund
Jeg har studeret alle fire stilarter, Tai Chi (fem slags) og Xin Yi (to slags). Mine primære mestre har været Grandmaster George Xu (1990 – 2003), Grandmaster Qian Zhao Hong 2003-2017 og derefter hans søn, Qian Shiying (2017-2021). Jeg har trænet interne Gong Fu- og Qigong-stilarter løbende siden 1980, men mest intenst fra ca. 1998.

Privatsessions i Intern Gong Fu
I min undervisning tager jeg som regel udgangspunkt i Chansi Tai Chi eller Xin Yi Liu He Quan, men du kan også træne dine egne stilarter eller bevægelser, som vi så i fællesskab gør mere interne – dvs. lette, naturlige, kraftfulde og hurtige fra nogle uudtømmelige, indre kilder.

Det er let nok at opnår ydre styrke, men så vil du også altid tabe en én, der er stærkere, og med tiden bliver den ydre styrke sværere at vedligeholde. Men fremfor alt er neijing (’indre kraft’) ikke isoleret til kamp, men en måde at se sig selv i verden: Vi skal opnå maksimal effekt med minimal indsats. Det er det, jeg kan lære dig, og du behøver som ingen forkundskaber.

Vi arbejder typisk 1,5 time pr. gang, men længere, sammenhængende forløb er også muligt. Det er også muligt at deltage flere på en gang, så man har nogen at øve med derhjemme.

Træning med elever, 2015

Træning med elever, 2015

Træning med Qian, da jeg mødte ham i Kina.  2003.

George Xu kæmper med min søn, Jacob, som er ved at få overtaget.  2003

Qian med min datter, Sophia.  2009

(Visited 23 times, 1 visits today)