Mig og musikken

Uddannelse

Min musikuddannelse består af privatundervisning i guitar, klaver, sang, komposition, direktion samt en kandidatuddannelse i Musikvidenskab fra Københavns Univerisitet og Royal Holloway University (UK)

Guitar begyndte jeg på, da jeg var 8, og mine lærere har primært været Brian Nielsen (klassisk), Morten Høyring (jazz) og Palle Windfeldt (latin).

Klaver begyndte jeg på, da jeg fyldte 15. Jeg har spillet i mange år, men meget sporadisk og mest i forbindelse med komposition og akkompagnement.

Sang har jeg været lidt mere seriøs med, og da jeg er høj tenor (som der altid er mangel på) har jeg sunget i mange kor. Mine lærere har bl.a. været Niels Brincker, Bodil Kristensen, John guttmann Sørensen, Ulrik Cold, Bodil Øland og Bente Zaber.

Komposition begyndte jeg på som 12-årig hos Brian Nielsen, og jeg har komponeret on/off siden da. På Royal Holloway (1992-93) fik jeg privatundervisning i komposition af Brian Dennis samt historiske kompositionsteknikker og orkestrering af Lionel Pike og andre.

Direktion stiftede jeg bekendtskab med på universitetet gennem kor-og ensembleledelse. Mine lærere var Morten Schuldt-Jensen og Morten Topp, som jeg også studerede privat hos i en periode. På Royal Holloway dirigerede jeg kammerorkesteret, RHBNC New Orchestra, og var desuden kapelmester for et lille teaterorkester.

Ensembler. Jeg har sunget med bands (Aurehøj Stompers, The Great Pretenders, m.fl.) og i musikteaterforestillinger, bl.a. Atlantis, Hvad fatter Gør, Sommer i Tyrol, Hello Dolly (flere af dem i bærende roller). Jeg har sunget i bl.a. Akademisk Kor, Grundtvigskirkens Kor samt oktetten To Hear From Eternitiy og mandskvartetten Gentlemen Harmony. Fra 2005 har Anna Britt Mathiassen og jeg turneret med sange fra vores CD, Når Far og Mor får tid.

Udgivelser: ’Samlet til Jul’ (To Hear From Eternity), Når Far og Mor Får tid (Schønbergs Forlag) samt ’hjemmeudgivelserne ’Sødt og Nørdet’ og ’Sørøversange’ (Gentlemen Harmony).

Koncerter. Du kan booke en koncert med os nedenstående. Klip på lydeksemplerne, hvis du vil have en forsmag. Vi har både voksen- og børnerepertoire.

Vi har også et julerepertoire, som kan bookes – KLIK HER.

Du kan booke en koncert med os nedenstående. Klip på lydeksemplerne, hvis du vil have en forsmag. Vi har både voksen- og børnerepertoire.

Om familiekoncerterne:

For alle børn og voksne med kærlighed til Halfdan Rasmussen og Ib Spang Olsens enestående evne til sange og tekster i “børnehøjde”.

De smukke melodier og tekster fremføres af Martin Spang Olsen og sangerinden Anna Britt Mathiassen, der ligeledes, på finurlig vis, evner at tryllebinde børn og voksne og drage dem med ind i det fine musiske univers.

Oplev klassikere som bl.a. ‘Mariehønen Evigglad’, ‘Den lille frække Frederik’, ‘Lille sky’ og ‘Godmorgen sol’ i selskab med Ib Spang Olsens ‘Voksenfælden’, ‘Vaskesang’, ‘Forårsheksen’, m.fl.

Aldersgruppe: 3 til ca. 8 år.
Varighed: ca. 40 minutter
Pris: 8.000 kr.

 

Musik eksempler

Når far og mor får tid Her kan du høre uddrag af i CD bogen “Når far og mor får tid”, som jeg udgav i 2006 i samarbejde med Anna Britt Mathiassen, Ib Spang Olsen, George Keller og Schønbergs Forlag (nu under Gyldendal).

Voksenfælden T:
Ib Spang Olsen & M: Spansk folkemelodi 03:29

Vaskesang T:
Ib Spang Olsen & M: Irsk folkemelodi 03:26

Snemand Frost og frøken Tø T:
Halfdan Rasmussen & M: Vagn Andersen 02:02

Skorstensfejermester Blom T:
Halfdan Rasmussen & M: Mogens Jermiin Nissen 02:23

Regn, blæst og sol T:
Ib Spang Olsen & M: Svend Brian Nielsen 02:16

Når far og mor får tid T:
Ib Spang Olsen & M: Ruben Nielsson 02:51

Min lille hest T:
Halfdan Rasmussen & M: Hanne Passer 02:02

Mariehønen Evigglad T:
Halfdan Rasmussen & M: Henning Hansen 02:23

Lille sky T:
Halfdan Rasmussen & M: Knud Vad Thomsen 01:42

Der står et tog T:
Halfdan Rasmussen & M: Mogens Jermiin Nissen 01:29

Heksering T:
Ib Spang Olsen & M: Engelsk middelaldermelodi 02:57x

Heksens forårssang T:
Ib Spang Olsen & M: Ruben Nielsson 01:31

God morgen sol! T:
Halfdan Rasmussen & M: Benny E. Andersen 01:51

Den lille frække Frederik T:
Halfdan Rasmussen & M: Henning Hansen 01:18

Blæksprutten Olsen T:
Halfdan Rasmussen & M: Tage Mortensen 01:14

Alle anemonemænd T:
Halfdan Rasmussen & M: Leif Kayser 01:18

Bolden T:
Ib Spang Olsen & M: Bøhmisk folkemelodi 06:21

(Visited 72 times, 1 visits today)