Intuitiv sang og lydudtryk

Kulturelt set hav har vi kun skrabet i overfladen af, hvad vores stemme kan.  Vi både taler og synger ekstremt kontrolleret, og den mindste afvigelse vil ofte blive tolket som, at vi er i ubalance.

Men stemmen er ikke bare ord og toner.  Lydbølgerne i sig selv har en effekt på os selv og omgivelserne.  Når en lyd vibrerer med en følelse, forplantes følelsen fysisk over stor afstand.  Det er derfor, gode sangere kan røre os, så vores krop reagerer fysisk med kuldegysninger, varme, rødmen eller andet.  Følelser kan selvfølgelig også lægges ind i ord, men det er ofte vokalerne, dvs. de lange toner, der gør forskellen rent fysisk.  Men de følelsesbærende lyde kan også være grynt, knirk, klik, gylp og andet fra stemmens dybder.

Udover at være sjovt og afstressende at lave lyd på den måde, kan det også være en vej ind til ens dybeste ressourcer og kraftfelter.

En session i intuitiv sang og lydudtryk er typisk opbygget af en form for meditativ indledning, gerne i kombination med noget fysisk, hvor krop og stemme går i en syntese.  Men du vil også lære særlige teknikker, så din stemme ikke lider overlast undervejs, og det bliver muligt at komme helt ud i kanterne af udtrykket. 

Undervejs vil vi i fællesskab undersøge de lyde, der opstår i nuet og gå med flowet.  Det kan blive en næsten drømmeagtig oplevelse, hvor bevægelser, ord og betydning springer frem af lydene.

At træne på den måde vil selvfølgelig forbedre din generelle sangstemme, men også din evne til at kommunikere i det hele taget.  Intuitiv sang kan bringe dig let og ubesværet i kontakt med elementære principper i det at give og modtage energi – dvs. de helt basale processer i kunst og kommunikation. 

(Visited 16 times, 1 visits today)